Konsert

Universal Indians med Joe McFee

Improjazz på høgoktan
JOHN DIKEMAN tenorsaksofon
JON RUNE STRØM bass
TOLLEF ØSTVANG trommer
JOE MCPHEE saksofoner, lommetrompet
 
Frå frijazz i USA til solist med symfoniorkester i Egypt, Afrika-turne med Mohamed Mohounir til impro i Amsterdam, der han i dag har base. John Dikeman har fått til mykje i sitt enno unge liv. Samarbeidet med norske Strøm og Østvang har vist seg fruktbart der dei tar rennefart frå musikkarven frå Coltrane, Ayler og Cecil Taylor.

Frijazzguru og multiinstrumentalist John McPhee har ei karriere i improvisert musikk tilbake frå seint 60-tal – eigentleg er han trompetist, men lærte seg sjølv å spela saksofon som 32-åring - og har undervegs samarbeida tett med Ken Vandermark, Peter Brötzmann og Evan Parker, så vel som våre eigne Cato Salsa Experience.

Dørene åpner kl. 21.00
Konsertstart kl. 22.00


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.