Kunst

Solen tennes på USF

To kunstnere som kaller seg Sunrunners har laget en sol som reiser land og strand rundt. I hele vinter har den lyst opp Tromsø, nå kommer den til Bergen og USF.

   
To kunstnere som kaller seg Sunrunners har laget en sol som reiser land og strand rundt. I hele vinter har den lyst opp Tromsø, nå kommer den til Bergen og USF.

The Sunrunners er de to kunstnerne Lisa Pacini og Christine Istad.Pacini and Istad tok Sola på en fire dagers roadtrip fra Oslo til Tromsø. Tromsø er uten sol fra 22. november til 21. januar. Sola er livgivende og skaper positive følelser. Kunstnerne ønsket å fremkalle minnet om solen i mørke- tiden. Sola har hengt på fasaden til Tromsø Kunstforening fra november til februar.Sola er et lysende rundt objekt, 3 meter i diameter, som lyser og pulserer i ulike varme fargetoner som en monumental lampe. Den kraftige belysningen inne i lysobjektet endrer farge fra rosa, rød, gul, hvit og tilbake igjen. Lysobjektet er konstruert av aluminium og pvc-duk. Den er opplyst med LED både innvendig og bak objektet. Sola lyser døgnet rundt.Kunstnerne fraktet den lysende sola på en bil fra Oslo Liftutleie til Tromsø, med stopp i byer og tettsteder underveis; Oslo, Hamar, Lillehammer, Øyer, Trondheim, Mo i Rana, Polarsenteret, Fauske, Bodø, Narvik, Bardufoss, Sjøvegen og Tromsø. Vel fremme i Tromsø ble Sola montert på fasaden til Tromsø Kunstforening, hvor den lyste helt til den ordentlige solen kom tilbake i februar.15. februar ble Sola fraktet på Hurtigruten, M/S Nordkapp fra Tromsø til Kirkenes og deretter til Bergen. Sola ble montert øverst på soldekk, og kunstnerne filmet hele reisen.6. mars kl. 18.30 går Sola opp i fjellveggen ved USF på Verftet. Der skal den lyse helt til slutten av august. Da reiser den videre til The Tent i London under London Design Festival. Sola vil representere 100% Norway på festivalen.Fra oktober 2013 til april 2014 skal Sola henge på fasaden på kulturhuset i Rjukan, stedet som er uten sol i 6 mnd.Men først ønsker vi Sola hjertelig velkommen til Bergen!Les mer om prosjektet her.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.