Konsert

Bergenfest LOUD - Immortal, Behemoth, Cult of Luna, Grand Magus, Tusmørke, Holy Mountain

Når det handler om vegger av lyd og flom av lys - da må en inn i mørket. Bergenfest legger metalkvelden til USF.

Bergenfest skriver:
"Konseptet er som navnet antyder, et prosjekt som tar den høylydte delen av rocken på alvor. Det handler om mye for ørene og nesten like mye for øynene.

Metal-sjangeren har alltid spilt på det ekstravagante, hvor det visuelle har en fremtredende rolle. Dette skjønte både Gene Simmons og Alice Cooper på et tidlig tidspunkt. Veien til verdensherredømme for New York-artistene Alice Cooper og Kiss gikk gjennom ansiktsmasker, flaggermuskostymer, slanger og overdådige pyroshow. De samme vedtektene gjelder når dagens metal-giganter som Slipknot, Rammstein og Metallica reiser rundt med sine megashow, hvor storslåtte sceneeffekter er med på å underbygge det kraftfulle i musikken. 

Å legge til rette for prangende lysshow og store vegger av lyd kan være en utfordring når man arrangerer festival i Norge på lyse junidager. Vi har derfor bestemt oss for å dedikere en hel klubbkveld til lydmessig og visuelt hardkjør.

Artistene er intet mindre en Os´ store sønner Immortal. Et band som nærmer seg millionen hva platesalg angår og er verdenskjent for sine spektakulære liveshow. Bandet har kun gjort en håndfull konserter på hjemmebane de siste ti årene. Dette kan bli deres største noen sinne.

Trioen får følge av polske Behemoth og de to svenske bandene Cult of Luna og Grand Magus. Behemoth var sist i Bergen i 2008. Siden den tiden har vokalist Nergal kjempet seg gjennom livstruende kreftsykdom og gitt ut selvbiografi og vært mentor i den polske utgaven av The Voice. Cult of Luna gir deg suggererende post metal i gate med Isis og veteranene Neurosis, mens Grand Magus flagger heavy metal-tradisjonene som i sin tid gjorde Iron Maiden og Judas Priest til allemannseie. Oslobandet Tusmørke og Glasgowtrioen Holy Mountain spiller i Sardinen sammen med Grand Magus. Immortal, Cult of Luna og Behemoth spiller i Røkeriet.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.