Konsert

Lindsey Stirling

Youtubefenomenet Stirling blander fiolin med dubstep, dansetrinn og scenografi. Nå på Norgesturné.

I slutten av januar kom Lindsey Stirling til Norge for første gang, og responsen var enorm fra fans over hele Norge. Parkteateret ble raskt utsolgt, og stemningen under konserten var noe av det beste vi har opplevd på lenge. Vi er derfor nå glad for å kunne ønske henne tilbake til Norge, og denne gangen ikke bare til Oslo, men Bergen og Stavanger også.

Kombinasjonen av en ung jente som er selverklært spillnerd, lidenskapelig interesse for fiolin og dubstep, og en fantastisk danser, var en vanskelig hemmelighet å skjule spesielt lenge. Når hun i tillegg bruker YouTube og sosiale medier flittig til å kommunisere med fansen sin, så sprer det seg raskt. Det er ikke uten grunn hun får den oppmerksomheten hun nå opplever, for hennes særegne sjangerblanding er noe helt utenom det vanlige. Fusjoneringen av klassisk musikk og klubborientert dubstep er ikke bare nytenkende, men også farlig vellykket.

Hun er en klassisk trent fiolinist og har elsket klassisk musikk siden hun var barn og vokste opp med musikken hjemmefra. Etter eget ønske startet hun å spille allerede som femåring, og har ikke gitt seg siden. Det eneste som kunne matche hennes interesse for musikk var ønsket om å lære seg å danse, men hun hadde ikke råd til å satse på begge deler, så hun lærte seg dans ved å se på treningsvideoer på YouTube. Alt fra moonwalk til ballett stod på øvingslisten hennes, og mangelen på en fast treningsstil er blitt til hennes styrke. Hun blander alle mulige danser, på sammen måte som hun blander sjangere i musikken hun lager. Flere hundre millioner treff på YouTube senere, er hun nå klar for Europa og Norge.

Hun er et naturtalent som har klart kunsten og blande sjangere man som oftest ikke assosierer med hverandre på en måte som får det til å høres helt naturlig ut, og det fungerer utrolig bra.

Dørene åpner kl. 20.00.
Konsertstart kl. 21.00.

Billetter i forhåndsslag via Billettservice.no, bruk lenken til høyre på siden.

Henvendelser om presseakkrediteringer skal gjøres til arrangør Stageway ved Sigve Prestnes, ikke til USF.

Lindsey på web: http://lindseystirlingviolin.com/

Youtubekanal: http://www.youtube.com/user/lindseystomp

Facebook: http://www.facebook.com/lindseystirlingmusic

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.