Film

Film: Mee too, regi Aleksej Balabanov Russland 2012

Sanja, også kaldt «Banditten», møter sin alkoholiserte musikerkompis Oleg i den lokale badstua. Sammen drar de for å oppsøke lykkens klokketårn, et mytisk sted i ødemarka, omgitt av evig vinter.

Er du heldig, vil klokketårnet ta imot deg og du sikres evig lykke. Blir du derimot forkastet, kommer du til å dø.

Me Too er en surrealistisk og absurd roadmovie om jakten på lykke, og en kommentar til situasjonen i dagens Russland. Den ytre handlingen har visse fellestrekk med Andrej Tarkovskijs klassiker Stalker (1979), men filmen står på egne bein med en særegen friskhet og bekmørk humor. Balabanov bruker ukjente amatører i rollene, noe som gir et realistisk og upolert uttrykk. Også på soundtrack-sida velger regissøren utradisjonelt, og den alltid tilstedeværende musikken til bandet Auktyon blir nesten et ekstra roadtrip-medlem i seg selv.

Aleksej Balabanov er utdannet oversetter, men studerte senere film og er nå blant Russlands mest populære regissører. De siste årene har han gjort seg spesielt bemerket med krim- og actionfilmer, og fikk sin til nå største suksess med filmen Brat 2 i 2000.

TIFF/red.

A tozhe khochu. Regi: Aleksej Balabanov, Russland, 2012. Manus: Aleksej Balabanov. Foto: Aleksandr Simonov. Musikk: Leonid Fjodorov. Medv: Oleg Garkusha, Yuri Matveyev, Aleksandr Mosin, Alisa Shitikova m.fl. Russisk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 time 23 min.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.