Film

Film: Anton's right here, regi Ljubov Arkus Russland 2012

Anton er en autistisk gutt som vokser opp hos sin mor. Ved filmens begynnelse er han i ferd med å miste språket og trekke seg tilbake fra omverdenen. Filmskaper Ljubov Arkus og hennes team griper inn for å hindre at han legges inn på psykiatrisk sykehus.

Anton tut ryadom. Regi: Ljubov Arkus, Russland, 2012. Manus: Ljubov Arkus. Foto: Alisher Khamidkhodzjaev. Musikk: Dmitri Sidorov. Russisk tale, engelske undertekster. DCP, farger, 1 time 50 min.

Anton's Right Here
Anton er en autistisk gutt som vokser opp hos sin mor. Ved filmens begynnelse er han i ferd med å miste språket og trekke seg tilbake fra omverdenen. Filmskaper Ljubov Arkus og hennes team griper inn for å hindre at han legges inn på psykiatrisk sykehus, og i lange perioder er Anton utadvendt og kjærlig, så lenge han er hos mennesker han er trygg på. Men hvem skal ta seg av ham? Arkus er kritisk til det russiske helsevesenets behandling av autister, og filmen følger hennes og Antons ferd mellom institusjoner, feriekolonier og klinikker.

Anton's Right Here er godt klippet og redigert, men ingen kritisk undersøkende dokumentar i vanlig forstand. Snarere er den et engasjerende og rørende portrett av Anton – og en subjektiv undersøkelse av hvor langt et menneske bør strekke seg for å hjelpe andre.

Regissør Ljubov Arkus er filmkritiker, universitetslærer og filmskaper, opprinnelig fra Ukraina, og utdannet ved den statlige russiske filmskolen VGIK. Hun har skrevet bøker blant annet om Aleksandr Sokurov og russisk filmhistorie.

TIFF/red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.