Kunst

EXILES: ENTRY DENIED

Exiles presenterer et kunstprojekt som stiller spørsmål ved, og stimulerer til diskusjon om norsk og europeisk asylpolitikk. Spørsmål om migrasjon og flukt blir berørt gjennom utstilling, performance og et fyldig filmprogram.

Perioden 4. til 10. april inntar kunstnergruppen Exiles Bergen med Entry Denied, et kunstarrangement som tar mål av seg til å stille spørsmål ved, og stimulere til diskusjon om norsk og europeisk asylpolitikk.

Arrangementet består av en utstilling på Visningsrommet USF, et film- og videoprogram på Cinemateket USF, en presentasjon av Atelier Populaire Oslo på Bergen off. Bibliotek, en debatt samt kunstintervensjoner i det offentlige rom.

Åpning av arrangementet skjer 4. april kl. 19.00 på Visningsrommet USF.

Åpningsstider er alle dager kl. 12 - 23.

Utstillingen viser arbeider av Exiles-medlemmer og inviterte kunstnere. Prosjektene berører spørsmål om migrasjon og flukt på ulike måter.

Under åpningen 4. april vil Malin Lennström-Örtwall vise sin performance «Entry Denied» og fortellerprosjektet Welcome to Reality, som hun har initiert i samarbeid med Katrine Meisfjord. I prosjektet presenteres personlige historier og erfaringer fra mennesker som av ulike årsaker forholder seg til asylproblematikken i hverdagen.

Entry Denied viser arbeider av Yamile Calderon, Ulla Schildt, Sabina Jacobsson, Sam Iravanian, Mona Bentzen, Marit Ødegaard, Malin Lennström-Örtwall, Lars Sandås, Shwan Dler Qaradaki (deltar i filmprogrammet), Katharina Barbosa, Beate Petersen, Katrine Meisfjord, Andrea Lange og Adriana Alves.
 
På Cinemateket USF presenteres et video- og filmprogram kuratert av kunstnerne Andrea Lange og Mona Bentzen, med praktisk assistanse fra kunstner Marit Ødegaard og Ole Petter Bakken fra Cinemateket i Bergen.
Se informasjon om hele filmprogrammet på Cinematekets nettsider.

Se kunstnergruppens egne nettsider www.exiles.no for mer informasjon om prosjektet.

Med støtte av Fritt Ord og Billedkunstnernes Vederlagsfond.
Samarbeidspartnere: BEK, Cinemateket USF og Bergen off. bibliotek.Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.