Borealis Notation Project Performace

David Stackenäs, Stein Urheim & Øyvind Hegg-Lunde, ESC Youth Dance Company

NOTATIONS PROJECT PERFORMANCE

David Stackenäs
David Stackenäs har blomstret på den svenske improviserte musikk- og jazzscenen siden 1998. Med sin akustiske tilnærming og sin perkussive energi er Stackenäs tydelig en av de mest kreative og originale gitaristene i Sverige. Han opptrer og spiller inn med ensemblene Seval, Animes og Dim, og i duoer med blåserne Martin Küchen og Mats Gustafsson. Han har turnert med Mats Gustafssons Nu-Ensemble og medlemmer av Sonic Youth, Loren Mazzacane Connors og Jim o’Rourke.

Stein Urheim & Øyvind Hegg-Lunde + dansere fra Esc Youth Dance Company
Stein Urheim (f. 1979) har vært utøvende musiker på gitar og andre instrumenter siden midten av 90-tallet. Han har opprinnelig bakgrunn fra musikk i grenselandet folk, blues, jazz og rock, og han er sentral i grupper som Steady Steele og Tom Sawyer & the Huckleberry Finns.
Urheim studerte ved jazzlinjen på Griegakademiet og han har skrevet musikk for både egne utgivelser og utgivelser i samarbeid med andre. Dette er urheims debut som komponist for dans.

Øyvind Hegg-Lunde har utdanning fra Griegakademiet i Bergen og Musikkhøgskulen i Gøteborg som trommeslager og er aktiv som omponist og arrangør i en rekke band. Han har i tillegg gjort flere enkeltprosjekter og har siden 2006 turnért over hele verden. Diskografien strekker seg sålangt til 12 plater.
Han har spilt med the Megaphonic Thrift på en rekke turnéer, senest på deres Europaturné. Han er også initativtaker av konsertserien Sessions ved Bergen Kunsthall, Landmark, med formål å forene ulike kunstneriske miljø i Bergen.

Esc ungdomskompani for samtidsdans er et dansekompani med unge talentfulle dansere fra Hordaland fylke. Hvert år blir det rekruttert ca. 12 dansere i alderen 14-19 år gjennom en opptaksprøve. Kompaniet skal gi unge talenter et springbrett til fremtidig karriere som samtidsdansere.
Esc er koreografert av Elisabeth Guino-o / scenografi av Maria Øy Lojo.

Gratis adgang.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.