Film

Film: White Tiger, Russland 2012

Et krigsdrama med solide doser action. Sommeren 1943, vestfronten: En gigantisk tysk stridsvogn, hvit som snø, sprer død og forferdelse blant de sovjetiske styrkene.

Belvy tigr. Regi: Karen Shakhnazarov, Russland, 2012. Manus: Karen Sjakhnazarov og Aleksandr Borodjanskij, etter en roman av Ilja Bojashov. Foto: Karen Sjakhnazarov og Aleksandr Borodjanskij, etter en roman av Ilja Bojashov. Musikk: Konstantin Sheveljov. Medv: Aleksej Vertkov, Vitalij Kisjtsjenko, Valerij Grisjko, Karl Kranzkowski, Christian Redl m.fl. Russisk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 time 44 min.

Hvit tiger
Sommeren 1943, den store patriotiske krigen, vestfronten. En overdimensjonert tysk stridsvogn, hvit som snø, sprer død og forferdelse blant de sovjetiske styrkene. Etter et slag blir en overlevende, men sterkt forbrent sovjetisk tankfører ved navn Ivan funnet. Han har mistet hukommelsen, og ingen tror han vil overleve, men brannsårene gror – mirakuløst fort. Tilbake ved fronten hevder Ivan at den hvite tanksen har overnaturlige krefter, og at han er i stand til å finne og utslette den.

Hvit Tiger er et krigsdrama med solide doser action. Åpningsscenen er av de mest storslagne på årets TIFF-program – og sluttscenen kanskje den mest mystiske. For selv om filmen både imponerer og overbeviser på handlingsnivået, inviterer den også til filosofisk refleksjon i mange retninger. Her står rasjonalitet mot mystikk, menneske mot maskin, og troen på at det gode vil seire trues av de mørkeste strømningene i det tjuende århundrets Europa.

Regissør Karen Shakhnazarov er en russisk-armensk regissør, produsent og manusforfatter. Han er utdannet ved den statlige russiske filmskolen VGIK, og er kunstnerisk leder for Mosfilm, Russlands fremste filmstudio. Shakhnazarov har også skrevet flere bøker. Hvit Tiger er årets russiske kandidat til Oscar for beste utenlandske film.

TIFF/red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

NB: GRUNNET OMBYGGING PÅ USF HAR CINEMATEKET MIDLERTIDIG INNGANG FRA DØR C. SE SKILTING.

NB: AV SAMME GRUNN KAN VI DESSVERRE IKKE TILBY ADGANG FOR RULLESTOLBRUKERE. DETTE ER EN MIDLERTIDIG ORDNING OG ETTER NYÅPNINGEN AV USF 6. MARS VIL DET VÆRE TERSKELFRI ADGANG TIL ALLE VÅRE LOKALER.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.