Film

FILM: REBIRTH, REGI MASAHIRO KOBAYASHI

Skjult smerte på forblåst sted. Hvis man vil se essensen av Masahiro Kobayashis måte å tenke film på, så er det til The Rebirth man bør gå.

Ai no yokan. Regi: Masahiro Kobayashi, Japan, 2007. Manus: Masahiro Kobayashi. Foto: Koichi Nishikubo. Medv: Masahiro Kobayashi, Makiko Watanabe m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 42 min.

The Rebirth
En ung kvinne, Noriko, blir avhørt av politiet. Hennes tenåringsdatter har myrdet en av sine klassekamerater. I et annet rom blir en mann, Junichi, avhørt. Det er hans datter som har blitt drept. Et år senere, i en liten industriby på det forblåste Hokkaido, ses mannen og kvinnen igjen. Han jobber på fabrikk, og hun jobber som kokk på det lille stedets motell. De gjenkjenner hverandre, men snakker aldri sammen. De fortsetter bare å følge sine daglige rutiner, inntil Junichi en dag bestemmer seg for å kjøpe en liten gave til Noriko. Den store sorgen er tross alt noe de begge bærer på, og meningen med livet er noe de like så godt kan gjenoppdage sammen.

Hvis man vil se essensen av Masahiro Kobayashis måte å tenke film på, så er det til The Rebirth man bør gå. Her er alt skåret ned til beinet og rendyrket, med en tematikk som knapt kunne blitt mer alvorlig, nesten ordløs og uten musikk. Kameraet holder seg tett på hovedpersonene, det føler deres smerte, sammentrekningen av deres kropper. Scener repeteres nesten i det uendelige, og lenge driver karakterenes dialogfrie rutiner filmen fremover. Men etter hvert anes nyansene, de små endringene som varsler om de følelsesmessige stormene som herjer på innsiden. The Rebirth er en film det ikke er lett å trenge inn i, men som har enormt mye å gi til en tålmodig tilskuer med åpent sinn.

red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

NB: GRUNNET OMBYGGING PÅ USF HAR CINEMATEKET MIDLERTIDIG INNGANG FRA DØR C. SE SKILTING.

NB: AV SAMME GRUNN KAN VI DESSVERRE IKKE TILBY ADGANG FOR RULLESTOLBRUKERE. DETTE ER EN MIDLERTIDIG ORDNING OG ETTER NYÅPNINGEN AV USF 6. MARS VIL DET VÆRE TERSKELFRI ADGANG TIL ALLE VÅRE LOKALER.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.