Film

FILM: Man walking on snow, regi Masahiro Kobayashi

Japansk familiedrama fra 2001 iscenesatt på isolerte og snødekte Hokkaido

Aruku, hito. Regi: Masahiro Kobayashi, Japan, 2001. Manus: Masahiro Kobayashi. Medv: Ken Ogata, Yasufumi Hayashi, Teruyuki Kagawa m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 43 min.

Man Walking on Snow
Veteranskuespiller Ken Ogata (Balladen om Narayama, Mishima) spiller her en aldrende sakeprodusent, Nobuo, som finner trøst i sin daglige spasertur til et hemmelig mål langt oppe i fjellene. Hans yngste sønn har aldri forlatt redet, og driver nå familiebedriften. Den eldste sønnen følger sin drøm i storbyen, og er i ferd med å stifte sin egen familie. Han har hatt minimal kontakt med sin gamle far de siste årene. Toårsdagen for Nobuos kones død nærmer seg, noe som krever at familien samles til et felles ritual. Men hva skjer når hvert familiemedlems skjulte følelser kommer opp til overflaten?

Man Walking on Snow foregår, som de fleste andre av Kobayashis filmer, på isolerte og snødekte Hokkaido. Han er en mester i å beskrive familiedynamikk, til tross for en svært sparsommelig dialog. I denne filmen er blant annet kameras avstand fra skuespillerne med på å forsterke inntrykket av hovedpersonenes følelse av fremmedgjøring fra hverandre. Relasjonene mellom dem er like kalde som den nord-japanske vinteren. Man Walking on Snow er ikke Kobayashis første film, men den kan på mange måter sies å være filmen hvor han finner sin egen form, og den peker tydelig fremover mot hans senere produksjoner.

red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

NB: GRUNNET OMBYGGING PÅ USF HAR CINEMATEKET MIDLERTIDIG INNGANG FRA DØR C. SE SKILTING.

NB: AV SAMME GRUNN KAN VI DESSVERRE IKKE TILBY ADGANG FOR RULLESTOLBRUKERE. DETTE ER EN MIDLERTIDIG ORDNING OG ETTER NYÅPNINGEN AV USF 6. MARS VIL DET VÆRE TERSKELFRI ADGANG TIL ALLE VÅRE LOKALER.


Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.