Film

FILM: Bashing, regi Masahiro Kobayashi

En film om kvinnen som satte Japan i forlegenhet og reaksjonene fra det japanske samfunnet

Basshingu. Regi: Masahiro Kobayashi, Japan, 2005. Manus: Masahiro Kobayashi. Foto: Kôichi Saitô. Musikk: Masahiro Kobayashi. Medv: Fusako Urabe, Ryuzo Tanaka, Takayuki Kato m.fl. Japansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 22 min.

Bashing
I 2004 gikk historien om de tre Japanske hjelpearbeiderne som ble tatt til fange i Irak verden rundt. Videoen hvor de blir truet på livet av kidnapperne ble vist overalt, etterfulgt av kravet om at Japan skulle trekke alle sine styrker ut av Irak. Den japanske regjeringen nektet å forhandle, men en moderat muslimsk imam fikk satt fangene fri, og de ble returnert til Japan i god behold. Der ble de ikke hyllet som man skulle tro, men sterkt kritisert og nærmest møtt med rene svertekampanjer for å ha satt sitt eget land i forlegenhet. Opprørt over denne soleklare urettferdigheten lagde Masahiro Kobayashi Bashing som et voldsomt oppgjør med den mentaliteten som hersker i deler av det japanske samfunnet.

Vi møter Yuko seks måneder etter hjemkomsten til småbyen på Hokkaido. Livet er blitt det blekeste helvete man kan tenke seg, på Yukos smale skuldre legges et åk det ikke er mulig for en person å bære. Langsomt avdekker Kobayashi noen av de ubehagelige strømningene i den japanske kulturen som utløste disse, for oss utenforstående, totalt uforståelige reaksjonene.

red.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

NB: GRUNNET OMBYGGING PÅ USF HAR CINEMATEKET MIDLERTIDIG INNGANG FRA DØR C. SE SKILTING.

NB: AV SAMME GRUNN KAN VI DESSVERRE IKKE TILBY ADGANG FOR RULLESTOLBRUKERE. DETTE ER EN MIDLERTIDIG ORDNING OG ETTER NYÅPNINGEN AV USF 6. MARS VIL DET VÆRE TERSKELFRI ADGANG TIL ALLE VÅRE LOKALER.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.