Konsert

Alan Courtis: Stumfilmkonsert

Gitaristen Alan Courtis spiller live soundtrack til den argentinske stumfilmen "In between the south Orkney Islands' ices".

Entre los Hielos de las Islas Orcadas. Regi: José Manuel Moneta, Argentina, 1928. . Musikk: Musikk fremføres live av Alan Courtis. Stum m/spanske mellomtekster. DVD, s/hv, 55 min.

In Between the South Orkney Islands' Ices
Den argentinske filmen In Between the South Orkney Islands' Ices av José Manuel Moneta var den aller første filmen som ble skutt på Sør-Orknøyene i Sørishavet i Antarktis. Filmen var tapt i mange tiår, men da Museo del Cine Pablo Ducrós Hicken begynte å gjøre undersøkelser om den, fant de en kopi, som nå er tilgjengelig i en digital versjon, med musikk fremført av Anla Courtis.

José Moneta var egentlig ikke filmskaper, men meteorolog, som inspirert av Robert J. Flahertys Nanook of the North (1922) besluttet å dokumentarer sine ekskursjoner i Antarkis på film. I 1926 var filmen ferdig, men en brann ødela den, slik at Moneta faktisk måtte spille hele filmen inn på nytt.

Kjell Runar Jenssen/CiO/red.

Om musikeren
Alan Courtis ble født i 1972 i Buenos Aires, Argentina. Han var en av grunnleggerne av bandet Reynols og har deltatt på over 300 utgivelser og turnert i en rekke land - inkludert Japan, USA, Australia, New Zealand og flere land i Latin-Amerika og Europa. Han har ved siden av å lage musikk til filmer og kunstinstallasjoner også undervist. Listen over musikere han har samarbeidet med er lang, og inkluderer blant andre Pauline Oliveros, Lee Ranaldo, Nihilist Spasm Band, Jim O'Rourke, Yoshimi, Makoto Kawabata, Eddie Prevost, Mats Gustafsson, Rick Bishop, Toshimaru Nakamura, Phill Niblock, Tetuzi Akiyama, Lasse Marhaug, C. Spencer Yeh, Okkyung Lee, Jon Wesseltoft, Avarus og Kemialliset Ystavat.

Courtis besøkte Bergen en måned under Borealisfestivalen i 2006 som gjestekunstner.

Billetter
Kr 80 ordinær
Kr 40 medlem
Medlemsskap kr 100

Billetter selges ved inngangen like før visning.

NB: GRUNNET OMBYGGING PÅ USF HAR CINEMATEKET MIDLERTIDIG INNGANG FRA DØR C. SE SKILTING.

NB: AV SAMME GRUNN KAN VI DESSVERRE IKKE TILBY ADGANG FOR RULLESTOLBRUKERE. DETTE ER EN MIDLERTIDIG ORDNING OG ETTER NYÅPNINGEN AV USF 6. MARS VIL DET VÆRE TERSKELFRI ADGANG TIL ALLE VÅRE LOKALER.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.