Film

LAWRENCE OF ARABIA

Regissør David Lean og skuespiller Peter O'Toole levendegjør Lawrence i et 70mm monumentalt og episk filmverk.

Etter at Thomas Edward Lawrence omkom i en motorsykkelulykke i 1935, begynte mytene om ham å spinne for alvor. Engelskmannen, som hadde ledet det arabiske opprøret mot tyrkerne under første verdenskrig, ble en av sin samtids største legender og et mysterium for historikerne.

Hovedrolleinnehaveren Peter O'Toole fikk sitt gjennombrudd med filmen, hans kolleger var berømtheter som Alec Guinness, Anthony Quinn og Omar Sharif. Filmen er en opplevelse, et ørkeneventyr som verken publikum eller kritikere hadde sett maken til. Filmen ble nominert til ti og fikk sju Oscar, og tvang en samlet verdenspresse til å børste støv av superlativene.

Nå vises den på Cinematekene i Oslo og Bergen i nyrestaurert 7k format - altså skinnende klart og med sprakende farger.

Les mer om restaurering av filmen her på Cinematekets nettsider:

Les hele filmomtalen.

Varighet 3 timer og 47 minutter. Engelsk tale, utekstet.

Billettsalg ved inngangen like før visning.
Ordinær kr 80.
Medlem kr 40.
Medlemsskap kan kjøpes ved inngangen.

Vises:
søndag 20. januar 2013 kl. 14:00
søndag 20. januar 2013 kl. 19:00
tirsdag 22. januar 2013 kl. 19:00
onsdag 23. januar 2013 kl. 19:00
torsdag 24. januar 2013 kl. 19:00
søndag 27. januar 2013 kl. 14:00Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.