Konsert

HELLBILLIES

Bandet er ute med sitt trettende album men vi kjenner dem like godt som ett av landets beste liveband. I november 2012 solgte de ut Oslo Spektrum - kjenner vi publikum i Bergen rett blir det fullt hus 15 mars på USF også.

Mandag 5. november kom Hellbillies' trettende album i rekken, treffende nok kalt "Tretten". Albumet inneholder 10 nye Hellbillies sanger inkl. singlene "Reise i lag med deg" og "Pille med bråk".

"Tretten" følger opp "Leite etter lykka" (2010), som tilbragte hele ni uker på 1. plass på VG-listen og solgte 80.000 eksemplar i Norge.
Albumet har fått strålende anmeldelser, Bergens Tidende ga terningkast fem og konkluderte at "Tretten er et av årets mest solide album, uavhengig av sjanger".

Men, det er like mye som liveband vi har lært Hellbillies å kjenne og lørdag 24. november kulminerte bandets 20-årsjubileum med en storslått og fullstendig utsolgt konsert i Oslo Spektrum! Dét er det ikke mange norske band som har gjort før dem. Faktisk er det vel bare Morten Abel og Kaizers Orchestra som har stått for en slik bragd, og det sier noe om hvilken posisjon Hellbillies har fått i norsk musikkliv. Vel fortjent, utvilsomt, av et band som her i Bergen startet med å spille på mindre fasjonable scener, men gradvis har solgt ut større og større konsertsteder.

Forsalg på Billettservice.

Kr 400 / 350

Henvendelser om presseakkrediteringer skal gjøres til arrangør Bergen Live, ikke til USF.

www.hellbillies.com ligger et knippe webisoder Hellbillies forteller om innspillingen av det nye albumet "Tretten"; om låtene, skriveprosessen og tekstene, musikalske steg, inspirasjonskilder og 20 års jubiléet som plateutgivende artist.

Hellbillies-fakta:
• Etablert i Ål i Hallingdal, 1990.
• Består av brødrene Aslag Haugen (vokal, gitar) og Lars Håvard Haugen (gitarer, vokal), Arne Moslåtten (trekkspill, fløyte, perc), Arne Sandum (bass) og Bjørn Gunnar Sando (trommer, perc), samt studio- og live musiker Lars Christian Narum på tangenter.
• Har hittil gitt ut 12 album - samleplater og live album inkludert
• Kjent for låter som "Den Finast Eg Veit", "Ein Krasafaren Steinbu", "Mørkemann", "Ål Stasjon", "Ho Birgjit Lien", "Hallo Telenor", "Leite etter lykka".
• Spilt nærmere 1.500 konserter i Norge
• Tildelt "Årets Spellemann" under Spellemannprisen 2007, i tillegg til to Spellemannpriser.
• Albumet "Spissrotgang" (2007) var Hellbillies' første nr. 1 album på VG-lista noensinne.
• I 2008 ble tekst forfatter Arne Moslåtten hedret med Edvard prisen for tekstene til albumet "Spissrotgang".
• Tildelt målprisen og Alf Prøysens Ærespris
• I juli 2009 måtte Hellbillies avbryte sommerturnéen, da Aslag Haugen ble alvorlig skadet i en sceneulykke, med brudd i nakkevirvler og håndledd. Haugen ble senere friskmeldt, og bandet startet arbeidet med albumet "Leite etter lykka" vinteren 2009/2010.
• Aktuelle med nytt studioalbum "Tretten", mandag 5. november 2012.
• Feirer 20 års jubileum som plateartist i 2012.

www.hellbillies.com
www.facebook.com/hellbillies

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.