Film

Film: MOT MOSKVA, regi Runar Hodne og Jo Strømgren 2003

Mot Moskva. Regi: Runar Hodne og Jo Strømgren, Norge, 2003. Manus: Runar Hodne og Jo Strømgren. Foto: Patrik Säfström. Musikk: Den Røde Armes mannskor. Medv: Torbjørn Harr, Anna Dworak, Espen Reboli Bjerke, Kyrre Texnæs, Silje Torp Færavaag m.fl. Gibberish tale, norske undertekster. 35mm, farger, 1 t 20 min. Mot Moskva Mot Moskva er definitivt den mest oppsiktsvekkende, originale, livsbejaende, hysteriske... og mest urettferdig behandlete film i dette tiåret. Den fikk en kort karriere på kino, og bare Oslo ga den en real mulighet. I konkurranse med publikumsvennlige, feel-good-Hollywood-kopister som Buddy, United og Mors Elling – samt genregrøsseren Villmark – ble den lille, absurde kunstfilmen Mot Moskva veid og funnet for lett av mange norske kinogjengere. Men de tok feil! De har gått glipp av en særdeles fascinerende filmreise som absolutt må oppleves i en kinosal. Medregissør Jo Strømgren er mest kjent for sine internasjonalt anerkjente oppsetninger innen moderne dans. Hans kompani har turnert verden rundt, og høstet lovord overalt. Mot Moskva er hans første forsøk innen spillefilmen, godt støttet av Runar Hodne, som har samarbeidet med Strømgren på regi og manus. Hodne har sin bakgrunn fra teateret, og har gjort seg bemerket som instruktør av en rekke ukonvensjonelle og utfordrende forestillinger. Historen i Mot Moskva er som følger: en teatertrupp er på turne i Russland. De opptrer med vekslende suksess på ulike provinsteatre, klubber og andre beleilige steder som kan tilby en matbit og ly for natten. De kunstneriske ambisjonene til truppens leder Vassi er det imidlertid ingenting å si på. Han er overbevist om at så snart de kommer frem til Moskva vil deres genialitet bli ordentlig verdsatt, og verdenssuksess bli et faktum. Mens han arbeider målbevisst med å utvikle den store forestillingen, må han finansiere driften gjennom å frakte forsjellige kofferter for sin bror Victoras. Det er også broren som skaffer Vassi skuespillere til truppen. Deres syn på hvilke kvalifikasjoner en skuespiller bør ha spriker kraftig. Vassi er opptatt av kunsten - Victoras av pengene. olep
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.