Film

Film: DOKTOR ZHIVAGO, regi David Lean 1965

Doctor Zhivago. Regi: David Lean, USA, 1965. Manus: Robert Bolt, etter en roman av Boris Pasternak. Foto: Frederick A. Young. Musikk: Maurice Jarre. Medv: Omar Sharif, Geraldine Chaplin, Julie Christie, Alec Guinness m.fl.. Engelsk tale, norske tekster. 35 mm, farger, 3 t 21 min. Doctor Zhivago Doctor Zhivago er basert på en roman av Boris Pasternak, og handler om Jurij Zhivago og hans kone Tonjas opplevelser i Russlands revolusjonære periode. Den russiske revolusjonen blir sett gjennom hans intellektuelle og granskende øyne. Etter hvert som det politiske landskapet endrer seg og tsarens regime går mot en tragisk slutt, reflekteres den politiske uroen i Jurijs private liv. David Lean utnytter her sitt talent for romanse og storslagenhet til fulle. Fremstillingen av romansen mellom Lara og Jurij følger stemningen i Russland både før krigen og i det voldelige opprøret som fulgte. Det samfunnsmessig tragiske og det private romantiske blir kombinert på en mesterlig måte. Filmbildenes fremstilling av forholdet mellom Lara og Jurij kan til tider nærme seg såpeoperaens følelsesladde stil. Likevel klarer Lean å fange samspillet mellom menneske og samfunn på en realistisk og virkningsfull måte. Gatene i Moskva, den blodige revolusjonen og de snødekte steppene i Russland er alle fremstilt på en storslått og gripende måte. Disse scenene er klassiske og uforglemmelige i sin vakre komposisjon. olep
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.