Utstilling

"The Heart is a Lonely Hunter" Karima Risk/Linda Saveholt

It was as though in some way she was waiting - but what she waited for she did not know. The sun burned down glaring and white - hot in the streets. During the day she either worked hard at music or messed with kids. And waited. Sometimes she would look all around her quick and this panic would come in her. * Utstillingen The Heart is a Lonely Hunter består av videoarbeider fra Bulgaria, Frankrike, Tyskland og Egypt. Arbeidene består av dokumentarisk materiale, men med et scenisk utrykk. Både Saveholt og Risk har i sine tidligere videoer, på ulike måter, arbeidet med med mellom-menneskelige relasjoner og det sceniske i det dokumentære. I Risks tidligere filmer ser vi mennesker på offentlige steder. Filmenes rene komposisjoner bidrar til at små, hverdagslige hendelser ved filmene blir fremtredende. Saveholts videoarbeider, som på ulike måter viser hvordan vi arrangerer og iscenesetter våre liv, blir ofte til ved at en del av prosessen skjer i samspill med andre mennesker. Dette er første gang Saveholt og Risk viser videoer og lydarbeider sammen, og arbeidet har vært preget av en kompositorisk tilnærming til materialet, med ønske om å skape en helhetlig opplevelse for besøkende. Carson McCullers forfatterskap, som omhandler menneskets sårbarhet og søken etter felleskap, har vært en viktig kilde for inspirasjon til denne utstillingen. Linda Saveholt og Karima Risk har begge MA-grader ved Kunstakademiet i Trondheim. De har samarbeidet om ulike video-prosjekter, og har vært representert bl.a ved Kortfilmfestivalen I Grimstad, Loop 05 Barcelona og de er innkjøpt av bl.Norsk Kulturråd og Trondheim Kunstmuseum. Ved siden av samarbeidet arbeider de også med egne prosjekter. * fra The Heart is a Lonely Hunter av Carson McCullers. Videoinstallasjon.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.