Film

Film: Idiots and angels, regi Bill Plympton, USA 2008

Idiots and Angels. Regi: Bill Plympton, USA, 2008. . Engelsk tale, utekstet, 1 t 18 min. Idiots and Angels Angel er en egoistisk og moralsk forkrøplet mann som en dag våkner opp med englevinger på ryggen. Han prøver å gjemme dem, men alle på stambaren oppdager vingene og håner ham for hans nye og bisarre vedheng. Angel besøker en doktor for å få hjelp til å fjerne vingene, og doktoren ser dette som veien til egen berømmelse. Den tvilsomme engelen rømmer i frykt før doktorene rekker å bruke sagen, og begynner etter hvert å tilpasse seg sine nye utvekster. Det er unektelig en fordel å kunne fly, noe den sniken han er ser han sitt snitt til å bruke til videre misbruk av andre rundt ham. Vingene ser dog ut til å ha sin egen vilje, og de forpurrer alle hans grådige planer... Idiots and Angels er en mørk komedie om en manns kamp for sin sjel. Fortellingen er symbolmett, men fjærlett, med en samling av tvilsomme karakterer som klarer å signalisere sine lumske hensikter uten noen form for dialog på lydsporet. Disse kvalitetene deler den med den unike genistreken Trillingene fra Belleville, som den også slekter på hva utseende og lydspor angår. Det er nydelig tegnet, absurd, morsomt og halvtrist. Balkan-jazz og diverse velkjente størrelser som Tom Waits, Pink Martini og Hank Bones veksler på å komplettere et av de bedre animerte universene vi har sett på en stund. Animatøren Bill Plympton har gjennom årene opparbeidet seg en trofast tilhengerskare. Egenhendig klarer han å skape intrikate, håndtegnede små mesterverk, uten respekt for fysikkens lover og menneskelig anatomi. To av hans animerte kortfilmer har fått Oscar-nominasjoner, han har laget musikkvideoer for Kanye West og Weird Al Yankovic, og hans tegninger har dukket opp i publikasjoner som The New York Times, The Village Voice og Vogue. Med Idiots and Angels utforsker han på mørkt, surrealistisk og komisk vis en manns balanse mellom det onde og det gode. Bill Plympton Bill Plympton er en animasjonsmaverick, opprører, levende legende og generelt sett Tøff Kar. Han har laget flere gode, morsomme filmer enn det er plass til å nevne. Idiots and Angels vil utvilsomt gi mannen en enda større fanskare.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.