Film

Film: Forskningsdagene: Garbage warrior, regi Oliver Hodge, Storbritannia 2006

Garbage Warrior. Regi: Oliver Hodge, Storbritannia, 2006. Manus: Oliver Hodge. Foto: Oliver Hodge. Musikk: Patrick Wilson. Medv: Michael Reynolds m.fl. Engelsk tale, utekstet. BetaSP, farger, 1 t 26 min. Forskningsdagene: Garbage Warrior Dette er filmen for deg som tror det går an å endre verden ved hjelp av ren viljestyrke og utholdenhet. Arkitekten Michael Reynolds er ikke som andre arkitekter. Han har gjort det til sitt livsverk å konstruere selvforsynte boligkomplekser av bildekk, tomflasker og blikkbokser. I filmen kan vi følge Reynolds' kamp mot byråkratene og de erkekonservative politikerne i New Mexico, som nekter å endre lovverket slik at hans visjonære konstruksjonsmetoder kan bli tillatt i delstaten. Denne prisbelønte filmen er et underholdende portrett av en herlig ukonvensjonell kunstner som både er miljøkriger og redningsmann for folk som har mistet gård og grunn. Det er ikke bare i New Mexico at man får brynt seg på den kontroversielle arkitektens tanker. I høst underviser Michael Reynolds på Bergen Arkitekt Skole og er der ansvarlig for et semesterkurs sammen med arkitekten Harald Røstvik. Etter filmen blir det debatt med blant andre Lisbeth Iversen, byråd for klima, miljø og byutvikling, Marianne Skjulhaug, rektor på Bergen Arkitekt Skole og arkitekt Harald Røstvik, fra filmen The Sunshine Revolution, for tiden 2. avdelings lærer på Bergen Arkitekt Skole sammen med arkitekt Michael Reynolds. Forfilm: The Sunshine Revolution, 1991, 15 min. Arrangementet er gratis og åpent for alle. red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.