Foredrag

Akdademiet Cinemateket: ANDY WARHOL - foredrag ved Svein Inge Sæther

Cinemateket USF viser en serie Warhol filmer i høst og inviterer til et dypdykk i Warhols arbeid gjennom foredraget med Svein Inge Sæther, sannsynligvis Norges fremste kjenner av Andy Warhols filmer. Sæther kommer på besøk tirsdag 16. september for å foredra om Warhols virke som filmskaper. Svein Inge Sæther (f. 1974) er daglig leder ved Cinemateket Trondheim og har skrevet hovedfagsoppgaven "Becoming Andy - Warholfilmen i flukt mot det mindre" (2000) i filmvitenskap ved NTNU. Utgangspunktet for arbeidet med Andy Warhols filmer var en sterk interesse for popkunst, avantgardefilm og The Velvet Underground. Senere ble prosjektets hovedmål en nytenkning av Warhol-filmenes funksjon, inspirert av blant andre de franske tenkerne Gilles Deleuze og Jean Baudrillard. Sæthers foredrag på Cinemateket USF tar utgangpunkt i noen av hovedoppgavens viktigste momenter og gir samtidig et generelt innblikk i Warhols karriere som filmskaper. Warhol-filmene som vises på Cinemateket USF i september: - The Velvet Underground and Nico - Screen test #2 - My Hustler - Vinyl - Lonesome Cowboys - Bike Boy - Andy Warhol: A Documentary Film

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.