Film

Film: What ever happend to Baby Jane, regi Robert Aldrich, USA 1962

What Ever Happened to Baby Jane?. Regi: Robert Aldrich, USA, 1962. Manus: Lukas Heller, basert på en roman av Henry Farrell. Foto: Ernest Haller. Musikk: Frank De Vol. Medv: Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono, Wesley Addy, Julie Allred m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 2 t 14 min. What Ever Happened to Baby Jane? Som den forfyllede og bitre Baby Jane Hudson gjør Bette Davis kanskje sitt livs rolle. Sammen med en annen aldrende storstjerne, Joan Crawford, overgikk hun seg selv i noir-thrilleren What Ever Happened to Baby Jane?. Med en sminke og et underlys som kunne vært plukket rett ut av en hvilken som helst skrekkfilm fra 1930-tallet ser hun ut som mora til styggen sjøl der hun knapt gjør annet enn å drikke og plage den stakkars søsteren sin, spilt av Joan Crawford. I slike roller er det selvsagt alltid en fare for å gli over i det parodiske, men Davis holder seg hårfint på riktig side av grensen, og klarer å tillegge rollefiguren et snev av ømhet også. Man ender faktisk opp med en viss sympati for henne. Regissør Robert Aldrich hadde tidligere laget flotte noir-thrillere som Kiss Me Deadly og The Big Knife på 50-tallet. Hans erfaring med film noir skinner gjennom i What Ever Happened to Baby Jane?, både når det gjelder tema, lyssetting og kameraføring, og påvirkningen fra tidligere klassikere som Psycho (1960) og Sunset Boulevard (1950) er også tydelig. Intrigen i What Ever Happened to Baby Jane? drives fremover av det gnistrende samspillet mellom Davis som den personifiserte ondskap og Crawford som det uskyldige offer. Filmen er kjemisk fri for tåpelige skvette-effekter, men klarer allikevel å bygge opp en skikkelig uhyggestemning. Creepy! Trondheim filmklubb/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.