Film

Film: Jakten, regi Carlos Saura 1965

La caza. Regi: Carlos Saura, Spania, 1965. Manus: Carlos Saura og Angelino Fons. Foto: Luis Cuadrado. Musikk: Luis de Pablo. Medv: Ismael Merlo, Alfredo Mayo, José María Prada, Emilio Gutiérrez Caba, Fernando Sánchez Polack m.fl. Spansk tale, engelske undertekster. 35mm, farger, 1 t 33 min. Jakten En sommermorgen går fire menn på jakt i en mark utenfor Madrid. José, Luis og Paco er krigsveteraner. De er også forretningsmenn, de to første mindre suksessfulle enn den tredje. José og Luis føler seg presset av sine mislykkede ekteskap og økonomiske problemer. Paco, som ledsages av sin svigersønn Enrique, understreker ved enhver anledning sin velstand og tilsynelatende hjemlige lykke - noe de to andre finner både nedlatende og provoserende. Den lange, varme dagen på landet skaper en lukket atmosfære der mennenes innestengte følelser bryter frem på overflaten. Jakten er en av disse filmene som man blir overrasket over at i det hele tatt kunne bli laget. Vi befinner oss i Spania på midten av 1960-tallet og diktator Franco har strammet grepet. Carlos Saura er tidligere sparket fra sin undervisningsstilling av politiske årsaker og nå lager han en film med tema fra det man definitivt ikke snakker om – den spanske borgerkrigen. Men i Jakten nevnes ikke krigen med et ord, den er bare så gjennomtrengende til stede i menneskene, landskapene og alle de uuttalte ordene. De tre gamle kameratene som møtes til denne kaninjakten i et hetedirrende og goldt landskap spiller sitt teater ovenfor den unge fjerdemann, men minnene, landskapet og heten tvinger uvergelig frem mørket i disse hjertene. Jakten er på mange måter Sauras store mesterverk og fortsatt i dag en intens filmopplevelse. Kjell Runar Jensen (CiO)/olep
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.