Kunst

Robert Cahen - videoartist

Premiere for videokunstvisninger i kinoformat på USF Verftet: USF Verftet, Cinemateket USF og KHiB presenterer for første gang i Bergen en serie visninger av film- og videokunst i kinoformat. Vi legger opp til et kuratert program med noen av de fremste internasjonale og nasjonale kunstnerne på dette feltet. Endelig kan kunstpublikummet trekke fordel av kinoens komfort og ypperlige tekniske forutsetninger. Visningene er gratis og kjøres kontinuerlig over flere timer. Vi legger opp til at kunstneren selv skal være til stede underveis i visningsperioden, og legger til rette for seminarer og "artist talk". Første visning er en bred presentasjon av en av Frankrikes mest betydningsfulle samtidskunstnere - Robert Cahen. Hans arbeider har vært presentert over hele verden gjennom flere tiår. Siden 1972 har Robert Cahen skapt et stort antall videoverk for galleri, kino og fjernsyn. I hans ganske unike nyanserte verden blir bilder til metaforiske reiser i tid, sted, minne og persepsjon. Cahens utforsking av virkeligheter og realiteter gjør at rammene for formidling og fortelling blir både utvidet og transformert. Robert Cahens arbeider karakteriseres av delikate elektroniske teknikker for å manipulere lyd og bilder. Han har samarbeidet med flere profilerte samtidsmusikere, bl.a. John Zorn og Michel Chion. Samtidig med at vi presenterer Robert Cahens arbeider vil han være i byen og undervise på KHiB. Det blir en spesialpresentasjon av visningsprogrammet lørdag 29. mars kl. 18.00 i cinemateket der professor KHiB Jeremy Welsh introduserer Robert Cahen. Filmene som vises her er "7 Visions Fugitives" (7 fleeting visions) og "Voyage d'hiver" (Vinterreise). Totalt ca 50 minutter. Robert Cahen er til stede i salen og svarer på spørsmål fra publikum etter disse filmene. Resten av kvelden og kveldene forøvrig vises et utvalg filmer fra 70-90 tallet. VISNINGER ROBERT CAHEN PÅ USF VERFTET: Fredag 28. mars, kontinuerlig fra kl. 12.00 - 18.00. Lørdag 29. mars, introduksjon kl. 18.00, "7 Visions Fugitives" og "Voyage d'hiver", deretter kontinuerlig frem til kl. 22.00. Søndag 30. mars, kontinuerlig fra kl. 12.00 - 18.00. Gratis adgang.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.