Utstilling

Anne Knutsdatter Wille - "Ex nihilo - Fra ingenting"

Anne Knutsdatter Wille åpner utstilling i Visningsrommet USF fredag 7. mars kl. 1900. Utstillingen består av abstrakte malerier i til dels store formater. Begrepet ex nihilo brukes både i filosofisk og i religiøs betydning. I filosofisk betydning knyttes begrepet til spørsmålet om noe kan eller ikke kan oppstå fra ingenting, religiøst taler creatio ex nihilo om skapelsen. I denne utstillingen bruker Wille begrepet for å spørre om et kunstverk kan oppstå fra en tom flate – fra et "ikke noe". Samtidig, hva er dette "ikke noe"? Flaten er der, pigmentene og utstyret er der. Kunstneren som styrer prosessen og som velger og velger bort, er der. I flere av bildene kan motivene ligne abstraherte blomsterhoder som svever i rom eller landskap. Blomstene kan oppfattes som symboler for liv og knytter slik bildenes innhold til utstillingens tittel og meningen – en gang var vi "ikke noe".
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.