Film

Film: TROLLMANNEN FRA OZ Regi: Victor Fleming, USA, 1939

TROLLMANNEN FRA OZ Vemmelige Miss Gulch vil avlive Dorothys hund, Toto, fordi den gjentatte ganger har kommet seg inn i hagen hennes. Dorothy ønsker seg "somewhere over the rainbow", bort fra de voksnes urettferdige verden. Ønsket går i oppfyllelse i en drøm der hun og Toto blir tatt av en tornado og ført til det vakre eventyrlandet Oz. Dorothy lander på den onde heksen Øst, som dermed blir drept, og hun blir tatt imot som heltinne av lystige, dansende dverger. Som takk for hjelpen mottar hun et par magiske, rubinrøde sko av den gode heksen Nord. Den onde heksen Vest er ute etter skoene, og truer med å drepe Dorothy for å få tak i dem. Dorothy synes ikke det er noe morsomt i Oz lenger, og lengter tilbake til Kansas. Den eneste som kjenner veien dit er den mektige Trollmannen fra Oz. Dorothy og Toto begir seg derfor ut på "the Yellow Brick Road" som fører til Smaragdbyen hvor Trollmannen bor. Underveis får de følge av et fugleskremsel uten hjerne, en blikkmann uten hjerte, og en løve uten mot. Alle ønsker de seg det de mangler, og sammen drar de til Trollmannen for å få sine ønsker oppfylt. Men den onde heksen Vest følger etter dem på ferden. olep/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.