Film

Michel Butor Mobile, Pierre Coulibeuf, Frankrike 2002

Michel Butor Mobile Med Michel Butor Mobile søker Coulibeuf mot grenselandet mellom dokumentarens fakta og fiksjonens fantasi. Han søker ikke å bevise noe eller presentere hendelser som har skjedd før filmen ble laget. Filmen "informerer" i den etnologiske betydningen av ordet, ved å gi objektet en audiovisuell form, formidle det, og i prosessen med dette skape et nytt univers – et univers skapt av lyd og bilder plassert i en spesifikk rekkefølge. Det blir dermed filmens form og struktur som presenterer virkeligheten eller det dokumentariske. Den blotte tilstedeværelsen av et filmteam tvinger Michel Butor til å spille rollen som den kjente forfatteren han nå engang er. Han blir fortelleren; skuespilleren i rollen som seg selv. Michel Butor er en kjent romanforfatter og essayist, og regnes som den fremste representanten for "nouveau roman", foran navn som Alain Robbe-Grillet, Claude Simon og Marguerite Duras. Et av hans mål er å utvikle den litterære romanen "mot en ny type poesi som er både episk og didaktisk". Butor har også publisert bøker om drømmer, poesisamlinger, og teoretiske verker om kunst og kultur.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.