Film

Lost Paradise, Pierre Coulibeuf, Frankrike 2002

Lost Paradise Lost Paradise er en mental reise spunnet rundt fotografen, videokunstneren og skulptøren Jean-Marc Bustamantes arbeider. I filmen ser vi blant annet hans prosjekt La Maison Close, en arkitekt-skulptur på universitetsområdet i Orleans. Filmen definerer tre univers, med utgangspunkt i tre forskjellige steder. Det første er åttende etasje i Cartier Foundation i Paris. Her har man en nydelig panoramautsikt over byen fra et åpent rom, og kun noen store skyvedører av glass skiller en fra en stor terrasse. Stedet gir Coulibeuf muligheten til å benytte seg av de elementene som preger Bustamantes kunst: landskap, det urbane, begrensninger i sted og rom og refleksjoner i arkitektoniske og skulpturelle former. Det andre spillestedet er La Maison Close, der den arkitektoniske skulpturen utløser et møte mellom to mennesker. Til slutt er vi i Bustamantes atelier, der en kvinne er til stede sammen med kunstneren. Situasjonen skapes ved hjelp av elementene som er tilstede i rommet: interiøret, dialogen, karakterenes kroppsspråk, objekter og kameraets blotte tilstedeværelse. Alle disse sekvensene simulerer vanlige sosiale situasjoner, øyeblikk der to karakterer møtes på et bestemt sted i en bestemt tid.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.