Film

Balkan Baroque, Pierre Coulibeuf, Frankrike 1999

Balkan Baroque "What touches the body is what allows the body and mind to attain a higher degree of awareness." Balkan Baroque er basert på en performance med samme navn av Marina Abramoviç, hvor hun presenterer sitt liv og sin kunst i et selvbiografisk rammeverk. Kunstneren vil likevel ikke kalle verket en selvbiografi, men en biografi. Slik sørger hun for nødvendig avstand til å spille seg selv. Hun iscenesetter ulike opplevelser i kronologisk rekkefølge i en blanding av performance og teater. Etter å ha høstet mye ros for performancen, blant annet ved Biennalen i Venezia, samarbeidet Abramoviç og Coulibeuf om manuset til filmen. Filmen er ikke en ren dokumentering av performancen, men omarbeidet fra en scenisk forestilling til et filmatisk kunstverk. Dette underbygger ytterligere Abramoviç' rolle som en skuespiller, til tross for performancens sterkt personlige preg. Abramoviç er født i Beograd og regnes som en av vår tids viktigste performance-kunstnere. Hun bruker sin egen kropp i sine opptredner. Hun tester grensene for våre sosiale tabuer, og ikke minst menneskekroppens smertegrenser. Kroppen hennes blir således et råmateriale for kunstnerisk, estetisk og etisk utforskning.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.