Foredrag

Akademiet Cinemateket: Moderne Dans, Foredrag av Arne Fagerholt, Kunstnerisk leder Carte Blanche

Akademiet Cinemateket: Moderne dans Dansefilmene Les Guerriers de la Beaute og Somewhere in Between ble første gang vist i Norge i forbindelse med moderne dans-programmet til samtidsmusikkfestivalen Ultima i Oslo. Som en del av Cinemateket USFs serie om Pierre Coulibeuf – og i samarbeid med Oktoberdans her i Bergen – gis nå bergenserne mulighet til å se disse to fascinerende filmene på det store lerret. Moderne dans har som navnet tilsier ikke hatt så lang levetid. Det er en scenekunstart som har utviklet seg fra klassisk ballett, og opprinnelsen spores tilbake til tidlig i det forrige århundret. I Norden har moderne dans kun eksistert i ca. 25 år. I Norge ble den institusjonalisert så sent som i 1990, med etableringen av Carte Blanche i Bergen. Carte Blanche er fortsatt landets eneste riksinstitusjon for moderne dans. Å definere moderne dans er ingen enkel sak. Til å hjelpe oss til en litt bedre forståelse for kunstarten, har vi invitert Arne Fagerholt, kunstnerisk leder ved Carte Blanche, til å holde et lite foredrag om temaet. Fagerholt ble ansatt hos Carte Blanche i august 2001, men har siden etableringen i 1989 vært en av de bærende kreftene ved institusjonen. Han kan skilte med bred erfaring som både danser og koreograf, og har også virket som lektor ved Statens Balletthøgskole. Det er med andre ord mye kompetanse å øse fra når Fagerholt denne kvelden gir oss mulighet til å øke vår kunnskap om kunstarten moderne dans!

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.