Film

The Masque of the Red Death, Roger Corman, Storbritannia 1964

The Masque of the Red Death Roger Corman: «I thought when it was over that I had possibly gotten a little bit overly philosophical and stepped a little bit away from horror and it should have been more of a horror film.» Vi takker for at Corman tok et steg i filosofisk retning, for med The Masque of the Red Death gjorde han en av sine beste og mest fascinerende filmer; B-film som tangerer kunst. De som fremdeles tenker på Corman som en søppelfilmskaper bør ta en titt på denne, og etterpå spørre seg hvilken som er best: The Masque of the Red Death eller Ingmar Bergmans Det syvende segl (1957, Cin v-04). Handlingen er lagt til 1100-tallets Italia, hvor en pest rammer landet hardt. En djeveldyrkende prins, spilt av horrorguden Vincent Price, barrikaderer seg i slottet for å unngå pesten. Men Den røde døden kan sine triks, og prinsen og hans korrupte kompanjonger er ikke tryggere enn det nakne barnet som ligger i veikanten. Med The Masque of the Red Death opplevde Corman å få glimrende kritikker i de ledende filmtidsskriftene. Det stødige Monthly Film Bulletin mente det var Cormans udiskutabelt beste film: «The Masque of the Red Death is graced with an uncommonly intelligent script which probes the concept of diabolism with considerable subtelty [...] in fact, the film reminds one of The Seventh Seal in its intellectual probings, in its figuration of Death, and, particularly, the conception of the final sequence». Det er en atmosfærisk og visuelt slående gotisk film; et mesterverk i sin sjanger. Den er full av fantastiske ideer, inkludert en danse macabre, og fotografert av den senere kjente Nicholas Roeg. Med sin ekstremt stiliserte bruk av farger og modige kamerabruk er dette Cormans mest ambisiøse film. Manuset er forførende og skygger ikke banen for å formidle intellektuelle ideer om det gode og det onde. The Masque of the Red Death er den sjette i rekken av Cormans Edgar Allen Poe-filmatiseringer, og er den av dem som best formidler «mesteren av det makabre» sine visjoner.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.