Film

Shallow Grave ( Danny Boyle 1994 )

Tre post-japper – journalisten Alex, revisoren David og legen Juliet – søker etter en fjerde leieboer til den store leiligheten de deler i Edinburgh. Det finner de i den eldre, mystiske Hugo. En dag finner de ham død på rommet, og under sengen en koffert full av penger. Filmens åpningssekvens kan leses som en skisse for Danny Boyles neste film, Trainspotting (se egen omtale). I stor fart føres vi gjennom Edinburghs gater, og en rå, kompromissløs tone slås an. Drivkraften i filmen er forholdet mellom de tre hovedpersonene; tiltrekningen, spenningen og de skiftende følelsesmessige relasjonene dem imellom. I den luksuriøse leiligheten (ingen besøkende eller telefoner ønskes) innledes et spill der utfallet ikke er gitt, og ingen vet hvem som vil sitte igjen med premien – pengene etter Hugo. Før regidebuten med Shallow Grave hadde Danny Boyle bare noen få korte produksjoner fra britisk fjernsyn bak seg, blant annet et par episoder av ”Inspektør Morse”. Nå, i underkant av ti år senere, befester han fortsatt sin rolle som en av Storbritannias mest nyskapende regissører.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.