Film

Eggs ( Bent Hamer 1995 )

Hamer er kan hende den mest stilsikre regissøren vi har i landet, og vi refererer her til alt fra kamerabruk til mønstrene på kjøkkengardinene. Hans siste film Salmer fra kjøkkenet (2003) demonstrerte Hamers sikre sans for 50-tallsinteriør, som et godt stykke på vei skaper miljøer som er overbevisende, men samtidig tydelig utstuderte. Det samme kan sies om historiene hans: Eggs er til tider en absurd snodighet av en film, samtidig som den realistiske grunntonen skaper nærhet til sine to protagonister. Far og Moe er to eldre brødre, som sammen lever sine liv i monoton harmoni. Tilværelsen rystes sammen i like deler Eraserhead (1978, Bfk v-03) og "Tore på sporet" da Fars ukjente sønn banker på døra. Handlingen tar etter hvert noen pussige vendinger. Det er likevel den nøye tilmålte dialogen som driver dette absurd-komiske kammerspillet, som i sin tid mottok en svært velfortjent Amanda for årets norske kinofilm.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.