Film

TV-teket: Om britiske Dennis Potter - med Tora Optun og Emilio Sanhueza

Potter huskes i dag best for serien The Singing Detective, som fire år før Twin Peaks kom på lufta introduserte britiske tv-seere for et hallusinatorisk univers befolket av vakre kvinner, kaldblodige nazister og detektiver med fløyelsmyke røster.

Mens regissøren alltid har vært den store kunstneren på filmfeltet, har tv-dramatikken historisk sett vært ansett som manusforfatternes medium. Og man finner få bedre eksempler på manusforfatteren som auteur enn britiske Dennis Potter (1935-1994). Potter huskes i dag best for serien The Singing Detective, som fire år før Twin Peaks kom på lufta introduserte britiske tv-seere for et hallusinatorisk univers befolket av vakre kvinner, kaldblodige nazister og detektiver med fløyelsmyke røster – drømt frem av en krimforfatter som var hospitalisert med en alvorlig hudsykdom.

Dette er imidlertid bare én av de mange idiosynkratiske arbeidene Potter skrev for BBC, fra han begynte å bidra til fjernsynsteaterprogrammet The Wednesday Play på midten av 60-tallet, til han avsluttet sin karriere med de selvbiografiske seriene Karaoke og Cold Lazarus like før sin død. I denne utgaven av Tv-teket vil vi gi en introduksjon til Potters’ karriere og arbeid, og se nærmere på den historiske koblingen mellom tv-drama og scenedramatikk.

Gjester er teaterviter Tora Optun og filmkritiker Emilio Sanhueza.

Tv-teket kurateres av filmanmelder i Dagbladet og tv-kritiker i Morgenbladet Aksel Kielland, og er støttet av Norsk kulturråd.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.