Film

Film: Zombie and the ghost train UTGÅR. Erstattes av Bohemenes Liv av Aki Kaurismäki

Desseverre fikk Cinemateket levert feil film. Men Bohemenes Liv er ingen dårlig erstatning.

**Programendring Zombie and the Ghost Train:
Cinemateket har dessverre mottatt feil film, og dermed kan ikke Zombie and the Ghost Train vises. Istedenfor setter i opp Bohemenes liv av Aki Kaurismäki. Beklager dette, vi håper vi kan sette opp Zombie and the Ghost Train ved en senere anledning.

I år feirer Finland 100 år som selvstendig stat og Norsk-finsk forening i Bergen markerer feiringen med en hel uke med aktiviteter, inkludert filmvinsinger på. og i samarbeid med, Cinemateket i Bergen.
------------------------

De tre bohemene Rodolfo, Marcel og Schaunard har forlengst hevet seg over trivielle behov som arbeid, ekteskap og fast adresse. Som seg hør og bør for ekte kunstnere prøver de så godt de kan å få endene til å møtes mens de venter på å bli oppdaget. Ubehjelpelige øyeblikk er ikke til å unngå når en melankoliker som Aki Kaurismäki skildrer patetiske kunstnerskjebner. I hendene på andre regissører kunne dette lett blitt traurig, men er det noe som karakteriserer Ari Kaurismäki, så er det hans balansegang på den tynne linjen mellom antiklimaks og poengterthet, og mellom det triste og det vittige.

Boheemielämää/La vie de bohème. Regi: Aki Kaurismäki, Finland/Frankrike 1992. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, s/hv, 1 t 40 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.