Film

Film: Terminator - James Cameron 1984

Terminator var gjennombruddsfilmen til den anabole Brutus fra Østerrike, og opptakten til en rekke filmatiske epos om semi-menneskelige skikkelser med snodige prosjekter på jorden.

Skynet har en betydelig fiende; John Connor, lederen for den menneskelige motstandsbevegelsen, som skal vise seg å bli en reell trussel mot Skynets eksistens. Derfor sender de terminatoren tilbake i tid for å drepe Sarah Connor før hun får tid til å føde sin oppviglerske sønn.

«I’ll be back!»

Terminator var gjennombruddsfilmen til den anabole Brutus fra Østerrike, og opptakten til en rekke filmatiske epos om semi-menneskelige skikkelser med snodige prosjekter på jorden. I Terminator er Arnie tilgodesett med bare 16 replikker, men til gjengjeld er dette frodige frukter fra visdommens tre av typen «I’ll be back!» og «Fuck you, asshole».

Dette er ikke en film for overdreven bruk av sannsynlighetsberegning. Fordelen med et utenomjordisk vesen er selvfølgelig at man kan drepe det hundre ganger og likevel få det til å se ut som den naturligste ting i verden at det fremdeles lever.

Skapt for kinolerretet!

Noen filmopplevelser kan sammenlignes med å gå på tivoli eller spille et videospill. Dette er en av dem: Et uforlignelig spetakkel av spesialeffekter og teknoestetisk eksess. Og selvfølgelig er dette en film man skal se på kino, og bare der.

Terminator. Regi: James Cameron. USA 1984. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 48 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.