Film

Film: Quai des orfevres - Henri Georges-Clouzot, 1947

En glitrende fortalt kriminalhistorie rundt sangerinnen Jenny Lamour, som er en ambisiøs ung dame. Hun drømmer om den store berømmelsen og har ikke noe imot å kompromisse litt på veien dit.

Jennys ektemann Martineau er imidlertid ikke begeistret for flørtene hennes og har store problemer med å kontrollere sjalusien sin. Til slutt koker det over for ham da han skjønner at Jenny har blitt med hjem til gamle Brignon, en slesk sjarlatan. Men i det Martineau ankommer villaen hans, er Brignon allerede død.
Quai des orfèvres er en glitrende fortalt kriminalhistorie. ”Bør ikke bare sees, men sees om igjen!” skrev France-Libre, mens Revue du Cinema konkluderte med at Clouzot var en film-auteur. Ikke bare stiger spenningen på grunn av usikkerheten rundt hvem som egentlig er morderen, men også ved at vi følger forholdet mellom det plagede ekteparet Lamour og Martineau. Inn i bildet kommer også den resultatorienterte politietterforskeren Antoine, og fotografen Dora, som har forelsket seg i Jenny.

Quai des orfèvres. Regi: Henri-Georges Clouzot. Frankrike 1947. Fransk tale, engelske undertekster. DCP, 1 t 45 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.