Film

Film: O Lucky Man - Lindsay Anderson 1973

Historien om en ambisiøs ung forretningsmann og hans ville og farlige reise gjennom Storbritannias klassesystem. Komisk, grotesk og spennende.

Filmen er en oppfølger til If…, hvor Malcolm McDowell gjentar sin rolle som «everyman» Mick Travis.

Da den ledende kaffeselgeren i nordøst-England dør, blir den sjarmerende og entusiastiske Travis tilbudt jobben. Han griper sjansen og forviller seg inn i en verden av militære etterretningsmedlemmer, ensomme husmødre, medisinske eksperimenter, en hemmelig sexklubb for forretningsmenn og et reisende rockband som ledes av tastaturisten Alan Price fra 60-talls-bandet The Animals. Filmens bisarre og surrealistiske undertoner er gjennomgående også i castingen, hvor flere av skuespillerne spiller to eller tre forskjellige karakterer hver.

O Lucky Man!
er tidvis komisk, tidvis grotesk, men konsekvent spennende. Det er en spektakulær, episk satire bygget opp rundt surrealistiske sekvenser og drevet av en karismatisk opptreden fra McDowell. Filmen vant flere priser, blant annet 2 BAFTA, og var nominert til Palme D’Or i Cannes.

O Lucky Man!. Regi: Lindsay Anderson. Storbritannia 1973. Engelsk tale, utekstet. DCP, 2 t 53 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.