Film

Film: Harens år - etter Arto Paasilinnas bok, 1977

Vi møter den unge Kaarlo, en finsk reklamedirektør. Han orker ikke mer av bylivets stress og mas, og beslutter å gi opp karriere og byliv og heller finne roen i nord-Finland. En påkjørt hare viser seg å bli hans eneste selskap.

Arto Paasilinna har blitt en bestselgerforfatter med sine bøker som ofte er en middeladrende manns perspektiv på livet, med en utsøkt tragikomisk og bitende humor og en satirisk brodd til det moderne samfunnet.

Svært mange av fortellingene analyserer den moderne finnen og hans eksistensielle problemer. I Harens år møter vi den unge Kaarlo, en finsk reklamedirektør. Han orker ikke mer av bylivets stress og mas, og beslutter å gi opp karriere og byliv og heller finne roen i nord-Finland. En påkjørt hare viser seg å bli hans eneste selskap, og etter en strabasiøs ferd nordover skaper de seg fredelig sameksistens. Men når en bøling teite turister og fjollete guider dukker opp, da er idyllen brutt, og naturen viser seg også å by på vanskeligheter.

Jäniksen vuosi. Regi: Risto Jarva. Finland 1977. Finsk tale, engelske undertekster. 35mm, 2 t 9 min.

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.