Film

Film: American Valhalla - Iggy Pop & Josh Homme

Et rørende musikalsk kameratportrett, fullt av slående vakre bilder både fra ørkenen og storbyen, og ikke minst liveopptak av nye sanger og gamle Iggy-klassikere.

Etter mange år med et gjenforent The Stooges gikk Iggy Pop etter hvert svanger med et nytt soloalbum, og med behov for nye samarbeidspartnere. American Valhalla forteller historien om hvordan Josh Homme (Queens of the Stone Age) fikk oppfylt sin store drøm, å skrive og spille inn musikk sammen med Iggy: legenden fra Ann Arbor, Michigan.

American Valhalla følger prosessen på klassisk rockedokumentarvis, men er mye mer personlig og følsom enn man kanskje kunne forvente. Dette skyldes Josh Hommes rolle både som hovedperson og regissør, og Iggy Pops åpenhet, raushet og varme. Det er rett og slett et rørende kameratportrett vi får servert, og det er i tillegg fullt av slående vakre bilder både fra ørkenen og storbyen, og ikke minst, liveopptak av både de nye sangene og de gamle Iggy-klassikerne.

Regi: Josh Homme og Andreas Neumann. USA 2017. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 21 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.