Film

Film: Taipei Story - Edward Yang, 1985

Taipei Story er et tidlig bevis på den franske regissøren Olivier Assayas’ vurdering av Yang, som døde altfor ung, som «den store kinesiske filmskaperen i moderniteten

Taipei Story er den andre spillefilmen av Edward Yang (A Brighter Summer Day, YiYi). I hovedrollen er Hou Hsiao-hsien, som i tillegg å være medforfatter av manuset også pantet huset sitt for å finansiere produksjonen. Hsiao-hsien spiller en eks-baseballspiller som har kommet hjem for å drive tekstilvirksomheten til familien sin. Tsai Chin spiller hans eiendomsutvikler-kjæreste. «De to hovedpersonene representerer fortiden og fremtiden til Taipei,» sa Yang. «Jeg forsøkte å få nok kontroversielle spørsmål opp på lerretet til at publikum ville stille spørsmål ved seg selv og sine egne liv.» Taipei Story er et tidlig bevis på den franske regissøren Olivier Assayas’ vurdering av Yang, som døde altfor ung, som «den store kinesiske filmskaperen i moderniteten.»

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.