Film

Film: Englebukten - Jacques Demy 1963

Englebukten er Jacques Demys andre spillefilm som kom to år etter Lola, og kan sies å være en av de mer obskure mesterverkene fra den nye franske bølgen.

Jeanne Moreau gjør her det mange har beskrevet som en av hennes beste roller som den spillegale Jackie. Jackie forlater mann og barn for å søke lykken på det feltet hun setter høyest – gamblingen. Moreau gjør sitt til at filmen virkelig gir oss et intenst bilde av de spillegales mentalitet. I Nice møter hun Jean (Claude Mann=, en ordinær fyr som nettopp har hatt litt flaks ved spillebordet. Jackie begynner også å vinne og hun tror kanskje det er Jean som bringer henne hell. Men etter hvert renner pengene ut igjen. Og Jackie prøver ikke å late som noe annet enn at hun er sammen med Jean fordi hun tror han kan hjelpe henne å vinne. Kjærligheten er ikke vekslende som hellet i kasinoet, og Jean lar seg lede ut på en rivende ferd mot undergangen.

Sjekk Demys bruk av speil. Og Michel Legrands musikk!

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.