Film

Film: A taste of honey, 1961

Med sin oppsiktsvekkende arbeiderklassetematikk, en enkel, men dramatisk historie, adskillig troverdighet og gnistrende godt skuespill, gjorde denne filmen voldsomt inntrykk da den kom.

Opprørende, provoserende, trist, stemningsfull og poetisk

A Taste of Honey, Tony Richardsons andre spillefilm, er basert på tenåringsdramatikeren Shelagh Delaneys teaterstykke ved samme navn. I Manchester bor ungjenta Jo sammen med sin lettere alkoholiserte mor. Jo kommer ikke særlig godt overens med kjæresten hennes, så når moren beslutter å gifte seg med ham, stikker Jo av. Hun flytter inn hos den homofile arbeidskollegaen sin Geoff, og sammen skaper de to sin egen, men sårbare variant av kjernefamilien.

Med sin oppsiktsvekkende arbeiderklassetematikk, en enkel, men dramatisk historie, adskillig troverdighet og gnistrende godt skuespill, gjorde A Taste of Honey voldsomt inntrykk da den kom. Ikke minst takket være Walter Lassaly, som jobbet på flere av de britiske «bølge»-filmene, og hans utrolig vakre fotografi ble filmen ikke bare opprørende, provoserende og trist, men også stemningsfull og poetisk.

Funfact: Tekster skrevet av den 18 år gamle dramatikeren og manusforfatteren Shelagh Delaney var også inspirasjon for mye av The Smiths og Morriseys musikk.

A Taste of Honey. Regi: Tony Richardson. Storbritannia 1961. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 40 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.