Film

Rat Film, dokumentar Theo Anthony USA 2017

Er rotter bare ekle, eller først og fremst et symptom på vår manglende evne til å skape levelige bymiljøer?

Det spørsmålet, og mange andre, fikk regissør og journalist Theo Anthony til å dra til hjembyen Baltimore for å lage sin første helaftens dokumentarfilm. Den har begeistret publikum og ikke minst kritikere, og er omtalt av The New Yorker som intet mindre enn «et av de mest enestående, visjonære filmverkene i nyere tid». For tittelen til tross handler Rat Film mye mer om mennesker enn om rotter. Anthony har intervjuet et vidt spekter av innbyggere i Baltimore, og bruker rotteforekomsten til å skildre en av USAs mest rasedelte byer. De historiske årsakene til segregeringen, og ulikheten og uretten som følger i kjølvannet, blir dermed filmens egentlige tema. Rat Film er en fantasifull og original film om et brennbart samfunnsproblem. “One of the most extraordinary, visionary inspirations in the recent cinema.” – The New Yorker .

Rat Film. Regi: Theo Anthony. USA, 2017. Utleie: Visit Films. Engelsk tale, utekstet. DCP, 1 t 22 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.