Film

Jeg er din - Iram Haq 2013

Norges Oscar-kandidat - en norsk spillefilm og moderne kjærlighetshistorie med Amrita Acharia og den svenske stjernen Ola Rapace i hovedrollene.

Jeg er din
Mina er en ung alenemor som bor i Oslo med sin seks år gamle sønn Felix. Mina er på jakt etter kjærlighet og har flere relasjoner til forskjellige menn, men får ikke forholdene til å fungere. Så møter hun svenske Jesper og de forelsker seg hodestups i hverandre. Mina tar med seg Felix til Sverige for å bo hos Jesper, men Jesper er ikke klar for familielivet. Mina vil redde kjærligheten, men må gå langt for å finne ut hva kjærlighet er.

Skylappjenta (vises før Jeg er din 19. sep)
Norge 2009. 35mm, 9 min.
Skylappjenta forteller historien om en norsk-pakistansk jente som flykter fra familiens planlagte tvangsekteskap og bryter med sin egen kultur. Gjennom ti minutters estetisert animasjonsfilm med ekte skuespillere følger vi en ung innvandrerjentes prøvende skritt ut i den norske virkeligheten. For første gang må Skylappjenta finne ut av livet på egen hånd, som en assimilert pakistaner uten tilhørighet.

Trofast (vises før Jeg er din 20. sep)
Norge 2004. 35mm, 7 min.
En historie om hvordan destruktiv kjærlighet kan forandre et menneske. Petter klarer ikke å gi slipp på sin Frida, tross i at hun gifter seg med en annen. Han begynner etterhvert å oppføre seg mer og mer som en hund.

Regissør og manusforfatter Iram Haq har tidligere skrevet og regissert kortfilmen Skylappjenta (2009) som ble vist på en rekke festivaler i inn- og utland og vant flere priser. Hun har også skrevet manuset til og spilt hovedrollen i Trond Fausa Aurvågs kortfilm Trofast, som deltok ved filmfestivalen i Venezia. Jeg er din er Iram Haqs første spillefilm.

Jeg er din
. Regi: Iram Haq. Norge 2013. Utleie: SF Studios. Norsk tale, utekstet. 35mm, 1 t 40 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.