Film

BIFF: What we started

Untz untz untz - historien om EDM

Carl Cox, David Guetta, Paul Oakenfold, Pete Tong og Louis Vega er bare noen av de anerkjente dj-ene vi møter i denne grundige dokumentarfilmen om den elektroniske dansemusikkens historie. I likhet med populærmusikken for øvrig er denne sjangeren inne i en periode hvor spillereglene er i endring, og hvor publikum finner nye måter å oppleve og betale for musikk på. Og selv om dj-er stadig oftere er headlinere på festivaler og stadionkonserter verden over, ser man også at flere kjente klubber og konsepter legges ned.

I WHAT WE STARTED ser regissørene Bert Marcus og Cyrus Saidi tilbake på legendariske nachspielopptredener i Detroit og hemmelige rave parties på den britiske landsbygda på 80- og 90-tallet, og intervjuer veteranene som har vært med helt siden den gang. Er det i disse idealistiske grasrotbevegelsene eller hos verdensberømte stjerne-dj-er som det unge nederlandske stjerneskuddet Martin Garrix at vi finner nøkkelen til EDM-sjangerens fremtid?

USA / 2017 / 1 t. 34 min.
SPRÅK:
engelsk
UNDERTEKSTER:
utekstet
MEDVIRKENDE:
Steve Angello, Carl Cox, Chip Eberhart, Martin Garrix, David Guetta
REGI:
Bert Marcus, Cyrus Saidi
MANUS:
Bert Marcus, Cyrus Saidi
FOTO:
Will Dearborn
PRODUSENT:
Cassandra Hamar, Bert Marcus, Cyrus Saidi
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.