Scenekunst

BIT Teatergarasjen: Nicola Gunn - Piece for person and ghettoblaster

En malstrøm i skiftende tempo, som bærer frem et vell av ideer og sceniske uttrykk – fra teater til dans til performance og tilbake igjen

«For noen år siden kom jeg i klammeri med en fremmed fordi han kastet stein på ei and. Hun lå og beskyttet eggene sine. Barna hans samlet stein han kunne kaste. Jeg sa til ham at det han gjorde var unødvendig, og ba han være så snill å slutte med det. Han sa jeg ikke skulle bry meg, eller ord i den retningen. Jeg var i et fremmed land og vi snakket ikke hverandres språk. Det hele endt i en sinna, fornærmende og fysisk konfrontasjon og oppnådde ingenting. Han fortsatte å kaste stein på anda, og jeg gikk hjem for å skrive om det på Facebook.»

Piece for Person and Ghetto Blaster er en furie i ord og bevegelse, en sjelsettende stand-up-koreografi, et kritikerrost og konfronterende stykke underholdning om fred og konflikt, moralsk relativisme og kunstens egentlige funksjon, med bakgrunn i en faktisk hendelse. En kvinne så en mann som kastet stein på ei and, og skrek til ham. En tankens og følelsenes retningsløse raseri etter en opprørende hendelse, spritet opp med anekdoter og digresjoner, kritisk og filosofisk teori, akkompagnert av elektroniske rytmer og en atletisk koreografi som pågår ustoppelig, fra det urimelige til det komiske og besynderlig rørende. Men og en saklig dissekering av de uutholdelige sidene ved mennesket og en innføring i moralske og etiske problemstillinger rundt intervensjonisme.

Piece for Person and Ghetto Blaster er en malstrøm i skiftende tempo, som bærer frem et vell av ideer og sceniske uttrykk – fra teater til dans til performance og tilbake igjen – for å utfordre vårt syn på kunst, på verden, volden og hverandre.

Concept, Text, Direction, Performance NICOLA GUNN
Choreography JO LLOYD                             
Sound Composition and Design KELLY RYALL
AV Design MARTYN COUTTS
Lighting Design NIKLAS PAJANTI
Costume Design & Construction SHIO OTANI
Script Dramaturg JON HAYNES
Production Manager GWEN GILCHRIST
Producer JENNY VILA

 

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.