Film

Samfunnets stebarn - i serien med regissør Luis Bunuel

En sterk og dokumentarisk film om Mexicos glemte gatebarn. Filmen er - sammen med Fritz Langs Metropolis - den eneste filmen som er funnet verdig en plass på UNESCOs "Memory of the World Programme" for bekjempelse av kollektivt hukommelsestap.

Samfunnets stebarn er en sterk og dokumentarisk film om Mexicos glemte gatebarn. Buñuel gjorde et grundig forarbeid før innspillingen, med feltstudier i slummen. Han gjennomgikk journaler og materiale fra forbedringsanstalter. Filmen har imidlertid et videre perspektiv enn det rent dokumentariske.

Filmen er sammen med Fritz Langs Metropolis (1927) den eneste filmen som er funnet verdig en plass på UNESCOs «Memory of the World Programme» for bekjempelse av kollektivt hukommelsestap. Målsetningen er at filmenes budskap skal spre seg til nye generasjoner. Filmen gav også Buñuel prisen for beste regi ved filmfestivalen i Cannes, og gjorde at han igjen kvalifiserte til en plass på listen over filmverdenens mest respekterte provokatører.

Los olvidados. Regi: Luis Buñuel. Mexico 1950. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Spansk tale, norske undertekster. 35mm,
1 t 28 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.