Film

Priscilla, ørkenens dronning - i LGBTQ serien

To drag-queens og en transe på vill roadtrip til småsteder i Australias vllmark

De to drag-dronningene Felicia og Mitzi er menn i kvinneklær. Og Bernadette er transseksuell. De bestemmer seg for å dra ut i verden for å oppleve den, og legger ut på en turné fra storbyen Sydney i en gebrekkelig buss ved navn «PRISCILLA». De skal sette opp et show på et av de mest øde steder i Australia, Alice Springs, og for å komme seg dit må de krysse Australias villmark. Underveis til Alice Springs må de stoppe ved en rekke lokale steder, og de har selvfølgelig ikke tenkt over at resten av verden slett ikke har et så naturlig forhold til deres seksualitet som de selv har. Det skal vise seg at dette vil komme til å skape en rekke morsomme, men også direkte farlige, situasjoner for de tre…

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Regi: Stephan Elliott. Australia 1994. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, utekstet. 35mm, 1 t 42 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.