Film

Picnic at hanging rock - i LGBTQ serien

Fire unge, uskyldige piker kledd i hvite blondekjoler, perfekt for offer eller bryllup, bristende (i tette korsetter) av seksuell lyst på utflukt til fjellet Hanging Rock

På St. Valentines dag i 1900 fikk en gruppe skolepiker fra Appleyard College dra på picnic til Hanging Rock. Tre av dem og en lærerinne forsvant sporløst. Én kom til rette igjen, men de andre ble aldri funnet.

Så begynner de utflukten til fjellet, Hanging Rock: Fire unge, uskyldige piker kledd i hvite blondekjoler, perfekt for offer eller bryllup, bristende (i tette korsetter) av seksuell lyst.

For å gjøre det klart, Picnic at Hanging Rock er ikke en ”lesbefilm”, men med det sagt er den tettpakket med lesbisk undertekst som er anerkjent av både kritikere og seere. Filmen åpner tilpanfløytemusikk mens vi ser jentene gre hverandres hår og lese dikt til hverandre. Miranda, en Boticelli-skjønnhet, siterer et dikt av Edgar Allan Poe og forteller Sara at hun snart vil reise bort og at hun bør finne seg noen andre å elske. Det er tydelig at Sara er forelsket i Miranda, og avskjeden er et varsel om hva som venter oss.

Picnic at Hanging Rock. Regi: Peter Weir. Australia 1975. Utleie: Nasjonalbiblioteket. Engelsk tale, norske undertekster. 35mm, 1 t 55 min.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.